Ofrivillig Inbox Zero

Kan du föreställa dig hur det känns att inse att din primära mailadress plötsligt inte funkar? Du har skickat ut många e-mails under dagen med vanligtvis snabba svarstider, men du får ingen respons. Till slut skickar du ett mail till dig själv från en annan adress… och det studsar. E-mail adress doesn’t exist.

Panik?

För några veckor sedan gjorde jag en genomgång av alla mina abonnemang, webhotell, verktyg mm och insåg att jag köper likadana tjänster både på One.com och på Websupport (tidigare Binero). Helt onödigt eftersom jag inte använde mitt utrymme fullt ut på något av dem. Precis mitt i min digitala minimalism så fick jag ett mail från One om att en av mina domäner hade sagts upp – det var mitt fel, jag hade glömt att kryssa i auto renewal och det var en domän som jag var lite fundersam på om jag skulle behålla eller inte. Men när jag fick det här mailet så kom jag på att “attans! jag vill nog ha det kvar”. Så jag kontaktade supporten för att få hjälp.

Tjejen på andra sidan linjen var så otrevlig att jag började undra om det är så att hon visste vem jag var och det var nästan att jag hade gjort henne något. Snott hennes pojkvän. Tagit hennes jobb. Den nivån! Så under det samtalet bestämde jag mig för att helt avsluta min… 13 år långa relation med One.com (ja, inte bara hennes sätt den dagen, utan att jag hade upptäckt att jag istället för att betala för ett webhotell och ha alla mina (5) domäner där, betalade för 5 webhotell! Det är också något att tänka på, One. Jag valde att där och då flytta över allt till Websupport.

Den flytten måste ha gjorts klar igår, för plötsligt så var magdalena@magdalenabibik.com icke existerande. Det tog bara någon minut och blixtsnabbt svar av Websupportsupporten som förklarade att jag behöver sätta upp adressen på nytt. So I did. Och som tur är så backade jag upp alla foldrar precis innan jag tryckte på Remove.

Inkorgen å andra sidan…. gick från 1500 till 0. Nu är jag rätt bra på att lägga de viktiga mailen i en “Important urgent” mapp, så det jag ville ha kvar klarade sig. Men de 1,5K (det låter så mycket mer badass än 1500) är borta. Poff! Man skulle kunna få fullständig panik, eller så kan man tänka… “är det viktigt så hör de av sig”.

Jag sov riktigt gott i natt (jag brukar göra det varje natt, men du förstår – I didn’t loose any sleep over it) och när jag vaknade så hade jag 7 mails i min inkorg. Mycket mer rimligt. Det kanske inte var så dumt ändå att (ofrivilligt) bli av med alla sina mails.

Nu menar jag INTE att du ska gå och radera allt du har i din inkorg, men en eftermiddag av brutal rensning och ett fingerslip i inkorgen behöver inte vara helt fel. Är det viktigt så hör de av sig…